Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2014

Basketball MUG

Inginkan minuman anak anda lebih kreatif dari biasa?...

7 sebab untuk kerap bersengama

Bai yang baru kahwin, belum kahwin atau macam dah kahwin, seks bukanla sekadar aktivitiyang menyeronokkan tetapitelah dibuktikan memberi faedah kepada kesihatan.

Menurut kajian, selain  menjadikan tekanandarah andarendah yang akan menghindarkan risiko penyakitjantung...ia jugaakan menghasilkan kortisol, yang membantu mengurangkan tekanan danmenenangkanfikiran anda.

Selain tu tak perlu ke gym kerana denganpurata lebihdaripada 100 kaloridibakarsetiap sesi, so yang kurang tu boroi la jadinya ye...hihihi.

Apapun2 pastikan ianya halal ye...niat tak menghalalkan perbuatan.

Obesiti World Cup

Sedia maklum Brazil dah jadi sambal, well this is football. Dah sah2 German terkenal dalam bidang kejuruteraan so tak heranla team diorang pun sama...boleh camtu?. Apapun lantakla, cuma nak kongsi illustrasi dariColombiaFulvioObregontelahmembayangkanPiala Dunia dengan pemainnya berat badan berlebihan.

Camne rupanyapemainbiasa denganototdigambarkan sebagairendah denganmembonjolperutdan daguberganda.

Street Fighter Minions

The Minions jelmaan Dajal bagi sesetengah orang...tapi its cutekan. Cuma jangan nak puja melambung sangatla. Kali ni lain sikit bila si MInions jadi The Street Fighter hasil ciptaan KrisKehasukjaren...cool.

Star Wars: Episode VII bocor?

Baru2 ni seorang YouTube tegar FrankWunderlichtelah 'upload' video yangkononnyarakamanbocor darifilem terbaruStar Wars: Episod VII. Diambildi Lapangan TerbangFrankfurt, Jerman, video menunjukkanImperialArmy menggunakan lapangan terbang yangsebagai pangkalan. Biar betik?.

Lelaki atau perempuan kuat tido?

Selama ni orang bercakap lelaki kuat tido, jadi mungkinsebab tu kot sebuah syarikat pembuat katil di UK, My Bed Framestelah membuat satu kaji selidik keatas 1,000orang lelaki dan perempuan UK untuk mengetahui cara2lelaki dan wanitaberehatsebelum tidur dan tabiattidurmereka. Satu kajian yang menarik...sempena ramadan ni kurang2kanla tido ye.

Poster buah dada

'Know Your Lemons' adalah kempen oleh'Worldwide Breast Cancer for Breast Cancer Awareness' yangdilancarkan dari tahun 2010.

Hasil kerja ini mungkin telahdilakukanpada tahun 2010,tetapi ideadan pelaksanaanmasih kreatif bergaya danbijak.Penggunaanimejlemon,pereka grafikCorrineEllsworthBeaumonttelah menciptavisualpendidikan mudahbagi wanita untukdapat melihattanda2awal dan cuba mencegahnya.

For those yang otak 'lemon' tu sudah2la...faham

Jangan derma..denda RM150

Sedia maklum kelak 2km radius dari Lot 10 berlambak signboard 'JANGAN DERMA..DENDA RM150". Maklum balas diterima rata2 ambik kau keras dan pedas. Mungkin pak menteri berasakan Anjung Singgah yang bakal diperkenalkan akan lebih efektif berbanding Soup Kitchen sedia ada. Mana tidaknya ia akan diuruskan oleh2 orang yang so call 'layak' dalam satu 'entiti' (biasa camtula) yang tak akan mendapat apa2 keuntungan darinya...kira telus la tu.

Lagi pun kita takleh dengar sebelah pihak...so apa maksud pak menteri sebenarnya.

Kenali Michael Bay

Salam sejatera semua. Hari ni aku nak cerita pasal filemkitasukadan tidak.Walaupun adaantaranya tidak begitu bagus tapi kadangkalasesuatu yang berhargadapat kitabelajar darinya.

Di negara kita contohnya...sebuah filem bleh tau sapa pengarahnya dari barisan pelakon dan sapa fundernya. Asyik sama je dari dulu hingga kini. Bagi aku filem tu dinilai dari teknik pembuatan dalaman...style pengarahan kreatif menjadikan tuan directornya itu unik. Dalam hal ni Michael Bay...champion dalam gunakan visual, walaupun ceritanya adakalanya merosakkan. Atleast ada letupan real, tak copy paste filem orang lain...camtu pun boleh ye.

Bus stop Austria pelik

Arkitekterkenaldari seluruhduniatelah dijemputuntuk mereka bentukperhentian basdi kampungAustriaKrumbach dan sebagai balasan, percutianpercumadi sana.

Kini penduduk kampungboleh menikmatisuasana sambil menunggubasdiperhentian yang direkaunikoleh para arkitek dari JepunSouFujimoto, dariCina, WangShu,dari Belgium, studio ArchitectendeVylderVinckTaillieudanramai lagi.

Walaupunbahan2 utama rekaan diperbuat dari kayudan kaca namunsetiap strukturmempunyai keunikkan yang tersendiri. Usaha ni tidak mungkin berjaya jika tiadanya kerjasama dari pihak pembandaran demi membina komuniti setempat yang lebih rapat bekerjasama demi kesejahteraan di kawasanluar bandar...bukannya denda orang bagi derma.