Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2013

Gambar termahal didunia

Koleksi gambar termahal didunia...boleh buat hobi baru ni.

1) Rhein II – Andreas Gursky (1999) $4.3 million
2) Untitled #96 – Cindy Sherman (1981) $3.9 million

Bila dah minat STAR WARS

Sekumpulan 20 peminat tegarStar Warsmembina sebuahTIEFighteryangberatnya lebihsatu tan. Berskala5.3meter lebar,4.8meter panjangdan 4.3metertinggi...ianya separuh dari saizmodel sebenar yang digunakan dalamfilem.

Mengambil masa dua tahununtuk disiapkandengan kos US$ 29,000 (RM 93, 000) dengan sebahagiankosnya adalahditaja. Ianya dibuat sebagai penghormatan kepadaGeorgeLucasakan dipamerkandi “STAR WARS—Celebration Europe”pada 26 Julai2013,diMesseEssen, Jerman.

Shotcut SOSIAL

Nak cepat ketika bersosial kenala tau shotcutnya.

Kuasa penawar Kucing

Fakta serius ni...haiwan WAJID kesayangan semua

Bandar dilangit

Pelajar2 mudadi Wuhan, China telah mengambil bahagian dalam satu projek ‘City in Sky’ (Bandardi langit) selamatiga bulan bertujuan untuk bereksperimen denganmenjadikan buluhhidupsebahagian struktur binaan.

Diketuai oleharkitekMuWei, Sam Cho danYuHui, tujuannyauntuk  mengurangkan pengantungan bahan binaandarikonkrit dan keluli sebaliknya ke arahlebih organikyang mungkin mampu menguasaiseni binaAsia kelak.

Struktur'City diSky'direka untukkanak2 yang terdiridaripada satu pondok berplatform dandua strukturterbuka dengan tanaman pokok buluh.

Penang Most Wanted yo!

Asyik layan Rembau Most Wantedje...moh try Penang plak yo!.

Beg rack

Mungkin raya lambat lagi...tak salahnya bersedia awal. Dari asyik fikir baju, kuih ataupun langsir baru...ni pun kira penting gak. Mudah dan senang..sempoila.

Surfer GTI

Rasanya surf board paling kaw2 best takat ni...dengan sedikit sentuhan futurristik dariPeugeotDesignLab...maka lahirla “Peugeot GTi”.  Diilhamkandari rekaankereta Peugeotterbaru208GTi,RCZR dankeretakonsep, Onyx.

Kombinasi rekaan kayu tradisionalpapan luncurdenganteknologi gentiankarbonsama sepertikeretakonsep Onyx.Dengan 4siripdi sepanjangtepiekorscalped, untuk memberikanpergerakan lebih lancar, tangkas dan tepat mengikut skill pemiliknya.

Tapi sayang kita sini surfer lain banyakla.


Rockin chair cool

Sambil tunggu waktu berbuka, lepak2 petang layan anak2 main kerusi kuda moden best gak...something new for something cool.

Charger berJUICE

Pengecas baterimudah alihdalam bentuk pek jus.Di datangkan dengan aneka rasa berbezauntukpenyambung yang berbeza...jus orenuntuk penyambunguniversal, jus blackberryuntukpenyambungUSBmikro dan jus epaluntukiPhone /iPod. 

Dijual pada harga sekitar £16.99 (RM70.20) di FIREBOX


Mesin buat sandwich.

Aku ni pengemar sandwich, jadi bila dah ada produk ni sukala sangat. Bukan takat sandwich, burger pun ok ni. Mudahla sikit, sekali 'harung' buat semua...ada sesapa berminat?

USB berskrin

Kadang2 sesuatu inovasiproduk baru melakukankerja harian datang dalam bentuk lama. Seperti USB, kita kerna cucuk dan 'drag' file darinya ke PC...namun dengan USB berskrin ni tak payah. hanya cucuk dan pilih fail nak di 'tranfer'kan dan drag je.

Mudahkan tapi dari PC ke USB camne plak...lupa nak fikirla tu.

Jaket dari beg mini

Agak menarik bila jaket hariandi reka mampu memantulkancahaya pada malam hari namun masih 'cool' untuk dipakai.Sebuah syarikat yangdiasaskan olehBrettClouser, seorang perekadariL.Amendapat ilham setelah 3rakannyadilanggar keretasemasa menunggangbasikal pada waktu malam.

Direka untuk penunggang basikal pada asalnya namum kepelbagaian guna tak salah kot. Lebih simple dengan kadar pantulan cahaya pada kadarpenglihatan360 darjah...mudahuntuk pemakainya dilhat kenderaan lain.

Berdasarkankajian, kadar penglihatan yang tinggi mampu meningkatkanjarak penglihatansehingga 400% namun bergantung pada jenis kainnya. Maka ianya sangatringan, beratnyabeberapa aunsdan boleh dilipat2 jadi mini poket bag...how cool is that!.  Lepas ni simpandalam poket seluarpun takda hal.

Projekjaketnisedangmencari sokonganumum sebelum dipasarkan...jika berminat, apa lagi bagila sokongan.

Salam semua..ok tak?

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Dah sebulan tak update blog...dah mula naik sawang rasanya. Dah tak update ni, statistik pun mula berkurengla. First of all amacam layout baru ok tak?...nak lebih rilex sesuai dengan tema 3MINIT.

Takda apa sangat cuma agak sibuk kebelakangan ni dengan kerja, lepas tu  pergi bercuti plak..balik cuti rasa segar sikit kepala, tu dapat idea nak buat blog revamp. Layout baru sebagai permulaan...ada lagi yang baru akan mendatang...insyallah.

Pada pembaca setia Encik Ikhwan..terima kasihla asyik tanya bila nak update...terharu memula tapi lelama naik berbulu...hihihi gurau. Buat Encik Khusairi terima kasih sudi tolong revamp. Walaupun belum secara total siap tapi okla ni...good job (payment buat2 lupa ye).

Pada mereka2 yang silent & tegar reader blog 3MINIT, terima kasih sesangat sokongan diberi...anda tau sapa anda kan. Tanpa 3MINIT sapa anda (poyos sangat). Apa2 pun stay tune for up coming info...terima kasih sekali lagi.

Treadmill berskrin

Bagi yang inginkan bentuk badan menarik tapi malas nak keluar jogging treatmill rekaan Il-Seop Yoon boleh dipertimbangkan. Direka agar berfungsi sejajar dengan telefon pintar anda (takda tu gi beli satu) dilengkapi skrin pemandangan yang boleh laras. Menarik...dah macam main game plak rasanya.

Glove signal tangan

Biasa kalau signal moto takda 'signal manual' keluar...cuma jangan lupa pakai glove signal yang super cool.