Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2013

Payung terkini

Bila hujan biasala payung diguna tapi basah gak tapi dengan rekaan terkini ni, pasti tak basah lagi..

Beg tangan pelik

Beg apakah ini?. Bakal jadi trend ke?

Helmet Spiderman

Nak perasan hebat 'just like your friendly neighborhood...Spiderman', patut cuba ni. Direka olehDonyCustom, dan asasnya sama macam helmet2 mahal yang lain. Yang penting ianya telahlulus ujian dari JPJ Amerika...maknanya JPJ kita pun patut lepaskan.

Datang dalam tiga warnamerah, biru dan hitam..sesuai buat mereka yang rasa nak cool sangat.

Phone dalam buku

Bagi yang slow tak tau lagi, larangan bawa 'phone' ke sekolah takkan jadi nyata...tapi itu menghalang segembolan manusia di Taiwan mencipta apa yang mungkin budak2 sekolah akan beli.

'Phone + Book' berfungsi sebagai notebook dan tempat simpanan phone. Digunakan untuk nota harian ataupun contengan 'buat2 salin nota'...terpulang. Apa yang penting jangan kantoi sudah. Nice.

Pembantu angkat barang

Kalau pegi memana nak kena angkat beg taupun 'bergayut' kat dalm LRT...mungkin ini ada gunanya.


Dewan kembung

‘Ark Nova’ ialah hasil rekaan pengukir AnishKapoordan arkitekArataIsozaki yang berfungsi sebagai dewan kembung konsert pertamadidunia.


Dibinalebih setahun yang lalu, dengan strukturnya mudah alih akan muladibuka kepadaorang ramaipada 14Oktober. Selain menjadi tempat konsert ianya juga berfungsi sebagai pelbagai bengkel2 kesedaran terutama untuk kawasan2 bencanatsunami dengan tujuannya satu...sesuatuharapan ataupun galakkan dapat disampaikan dalam bentuk muzik.

Sejarah Tandas

Bagaimana tandas bermula..tak pernah ambik tau pun sejarah ni...ada rupanya.

Zone SMS di highway

Dengan banyaknya kemalagan ketika bersms maka itu GabenorNew York, AndrewCuomotelah mengumumkan agar tanda2 sepanjang highway ditukarkan ke 'texting zone'. Malah sebelum sampai ke kawasan rehat, tanda2 berbunyi 'It can wait—Text Stop, 5 miles' turut dipasang.

Terdapat298tanda2di sepanjanglebuh raya dabn berharap sedikit sebanyak kempen ini dapatmembantu kurangnnya kadar kemalangan..pada pendapat anda patut ke kita buat di sini?.

SUMBER:www.cbc.ca

Jam pintar NISSAN

Memperkenalkan 'Nismo' smartwatch yang pertama didunia dimana pemandunya boleh berinteraksi dengan kereta. Hasil dari penyelidikan dariNissan ini membolehkan pemandu tau akan tahap kelajua peribadi, data2 pemanduan semasa malah keadaan jalan semasa memandu...silap hari bulan akan datang boleh kereta gerak sendiri...macam K.I.T.T.

Cinta 20 sen

Kisah benar seorang jejaka yang gigih menjana wang di SAYS (kini 8SHARE) untuk membeli cincin pertunangan gadis idamannya. Tercapaikah hasratnya menyarungkan cincin ke jari tunangnya?. Ikutila kisah beliau DISINI


Bagi yang terasa nak duit poket tu bleh usha panduan dan daftar DISINI

LEGO ghostbuster

Bagi pengemar tegar LEGO,replikaopis Ghostbustersdengantrademarknya struktur berbatamerah.

Dibuat berdasarkan filemnya pada tahun 1984, dengan telitinya rekaanprop dalamannya sama seperti diset. Hasilnya seolah mengimbas nostalgia bagi yangmembesar diera 80an.

Plug di tingkap

Bagi generasi 'gajetholic' kini kemana2 mesti bawak power bank...dah macam nyawa, takda rasa blank hidup. Nasibla ada mamat 2 orang ni cipta 'window socket', solar panel bergerak yang ada soket palam. Hanya arahkan ke sinaran matahari dan plug-in. Asalnya untuk dilekat kat tingkap tapi dah kreatif memana pun bleh.

Lamborghini kertas

Assalamualaikum semua...LAMA sangat tak pos apa2...bersawang kaw2 sudah...tapi hilang seketika bukan selamanya..insyallah. Hilang sementara untuk pergi bertapa...POYOOOO!.

Kesibukkan dalam hidup agak membataskan kerja2 tapi bila tengok mamat sorang ni, TarasLesko, seorang pereka grafikberpangkalan di Seattle, buat aku rasa gagahkan diri update...POYOOOO!. Sebelum ini dia buat Gundam kertas saiz 'besar gadak.'..kini dengan replika bersaiztujuhkaki tinggikeretaLamborghini...bapak rajin.