Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2014

Sabertron pedang mainan terkini

Pasti anda ada melihat banyak permainan pedang dipasaran...berbagai bentuk dan materialnya. Ada yang diambik dari tema kartun mahupun permainan video game, ada juga dari komik. Secara asasnya semua sama dicipta untuk keseronokkan...namun sejauh manakah keseronokkan tu?.

Berbeza dengan SABERTRON...pedang mainan yang direka untuk memenuhi keseronokkan bermain. What?..okla secara konsepnya nila pedang mainan yang akan memberitahu lawannya telah tewas dalam pertarungan. Tak faham..maafla aku tak reti nak terangkan so tengok jela.


Isu halal kod 'E'

Seperti sedia maklum akan isu hangat kini...coklat dan b**i tak dapat dipisahkan. Kami di 3minit taknakla komen atau cuba nak mengambil kesempatan pos bukan2 demi naikkan rating blog...hanyala sekadar berkongsi info terkini.

Pihak kementerian khursusnya JAKIM telah mengeluarkan kenyatan seperti berikut:

Selfie ikut suka tapi...

Apa itu selfie?.

Perkataan Selfie ini juga datang daripada singkatan Bahasa Inggeris iaitu ” Self Potrait Photography”. Dalam kata mudah, gambar diambil menggunakan telefon bimbit atau webcam tanpa memerlukan bantuan orang lain dan dimuat naik ke dalam laman web. Selain itu, si Selfie ini juga berharap agar fotonya itu mendapat perhatian umum seperti komen, like dan sebagainya.

Paip pintar anti ketirisan

Lama dah tak sapu..berhabuk habi blog. So aku mulakan dengan pengalaman ketika di Kota Singa...bagi yang pernah kena camne rasa?. Bagi aku payah bila nak masuk tandas...paip 'ayor' takde..tak mandang teman!. Payahla plak...jimat kot. Namun tandas still tip top...takda no2 cari kenalan di dinding dan air kolam keciknya jernih dari unsur2 terapung.

Hal ni buatkan aku teringat ciptaan JungJun Park...paip pintar. Tujuannya mudah, nak menjimatkan air dari berlakunya ketirisan. Biasala ada yang buka bila tutupnya tak ketat. Dengan paip pintar ni kadar ketirisan air dapat dielakkan...mungkin diorg kat sana patutu cuba.