Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2013

Moto MOSPEADA

Masih ingat Mospeada?...anime Jepun sekitar 90an, moto boleh bergabung dengan pemiliknya jadi robot. Namun moto Nivach ni jangan mimpila kerna ia hanyala motosikal konsep yang berfungsi dengan elektrikyangmesra alam.

Direka bentuk hasil ilhamkan daripengemar2 moto 60-an agar kelihatanfuturistik danunik. Di datangkan denganbateri boleh diganti dan dicas semuladalam 10 minit.

BBQ di flat

Bagi yang sukakan BerBBQ tapi ketiadaan masa dan tempat yang sesuai. Bagi yang tinggal rumah tak jejak tanah memang sesuai. Kena sambar satu ni.

Jari vs Street Fighter

Hasil stop-motion dariJonnyLawrence, seorang artis dari UKbetul2 best..buatkan aku rindukan zaman video arcade.'Maker VsMarker', videoanimatormelawan StreetFighter.

Irama bandar Tokyo

Bersempena denganulangtahun ke10RoppongiHills, sebuah projek  'Tokyo City Symphony' dihasilkan untuk mengambarkan suasana bandarTokyo dalam modelkecilpadaskala1:1000. Berlatar belakangkan laguhasil daribunyiyang setiap harididengar diTokyo.Ternyata satu projek yang menarik...bagi yang reti menghargainya.

Lukisan cawan party

Bila dah kreatif bagila apa pun bleh jadi punya. Dari cawan 'party' jadi hasil satu  hasil seni...rajin gila.

Cepatnya diparody

Masa IRON MAN3 keluar, parody pun banyak samala macam Fast & Furious 6 kali ni...tapi rasanya ni lagi cool.


ORIGINAL

Tangkap, print & flip

Cool plak rasanya benda alah ni...buat gif animation dari flipbook hasil fotogarfi sendiri. Menarik.


Alasan lewat ke opis

Sering lewat ke pejabat?..alasan yang ada tak tak relevan?...mungkin alasan2 dapat membantu. Kalaula menjadi andala orang paling bertuah.

Cara2 parking keta

Bengang tahap cipan menari ballay bila ada yang parking keta tak betul...mengalahkan orang OKU...sedangkan diorang lagi elok parking. Tahap kronik bila 2 lot jadi dia punya sorang. Tak kirala perempuan ke laki sama je...sama2 dol. Tak reti belajar ni.

Diorama dari TV

Hidup berubah selari dengan TV...teringat dulu besar gadang dengan skrin timbul. KIni makin nipis makin hebat fungsi2nya...harga pun tak 'hingat' mahal.

TV lama standardla buang takpun tunggu apek paper lalu. Bagi ZhangXiangxi seorang artis dari China, baginya nila mediumterbaik untukdioramayang rumit. Kreatif betul orang kat sana ye.

Dompet lelaki...nipisnya

Terasa wallet tu dah layak tukar...mungkin ni boleh dijadikan pilihan. Lebih simple takla padat macam biasa...kita bukan 'gegirl'...segala nak bawak tapi guna takpun.  Ehh! ada yang terasa..sorry...hihi.

Mencari Ramli 2...

Tanpa kita sedari dah ada macam2 individu bernama Ramli…contohnya Ramli Sarip papa rock Malaysia, Ramli M.S otai muzik, Ramli Burger jaguh burger anak tempatan…jadi mengapa masih perlu lagi 'Mencari Ramli 2?. Apakah istimewanya individu bernama Ramli ni?.

Evolusi IRONMAN

Evolusi suit Ironman dari 1963 hingga kini...menarik.

Kasih seorang ibu

Kasih ibubapa sehingga kemati dan belum tentu mampu kita bayarnya semula. BagiNinaLevy, seorang ibu bagi anak2nya memang dikira terbaik kerna faham minat mereka.

Setiap kali membekalkan makanan, belia akan menyertakan napkin hasil lukisannya bertemakan watak2 komik kesukaan. Selain menarik minat anaknya makan bekalannya ianya dah jadi satu koleksi seni plak. Setiap ibu dan bapa ada cara menunjukkan sayag pada anak..,bagaimana anda?

Tongkat 'SOS'

Walaupun kegunaannya tak begitu relevan tapi fungsi keselamatannya tetapbergunaketikakecemasan.Denagn terbina didalmnya fungsi GPS tracker disamping boleh mengeluarkanisyaratkecemasan 'SOS'ketika diperlukan.Kelak sesat ketika mendaki ataupun bercamping bukanla satu masalah lagi.


RC mengemas rumah

Aktiviti mengemas rumah biasanya bukanla satu yang digemari terutama para lelaki...namun kini ianya akanlebih mudah maka sesuaila ianya jadi pilihanbagi orang2malas. Kini dari sofa sahaja anda mampu mengawal aktivitinya seolah bermain RC car. Suka  tak?..suka tak?..


Signal pejalan kaki

Satu revolusi baru untuk signal pejalan kaki...baru nampak cool

Rak boleh ubah

Bagi anda yang tercari2 rak dan penyangkut dalam 1, iniadalah jawapannya. Direkasebagairaktetapi juga boleh menggantungbarangan.

TheFusillo,rak dindingyang dipasang  dari susunan blok dimana ianya dikuncikekalsecara mendatar namunboleh dipusingmenegak untuk menggantungbarangan sepertikot,payungataupun beg. Ini adalah saturekaan bijakpelbagai guna yangsesuai untuk penjimatan ruang.

TheFusillo dijual pada harga £350 (RM1,392.56)...minat?.

Tangga tak kemana2

Kalau kecemasan tangga ni takkan membantu...pelik tapi benar.

Mainan budak Jepun

Jika anak2 kita terasa dah diup-to-datekan dengan gadget2 terkini, fikir balik...sebabnya di Jepun budak2nya main 'mecha' yang lebih cool dari ipad atau seangkatannya. Kemana perginya minat  naik 'pony'...masa berubah.

Ironman3 trailer parody

Ironman 3 dah keluar pun wayang...tapi trailer dari Thailand ni memang2 best..hahaha. Musykil kepala ada yang sanggup buat. Apapun terbaikla usahanya dari buat filem bukan2.

Buit duit dengan 8share

Assalamualaikum dan salam sejahtera diucapkan. Buat sesiapa yang ingin menjana pendapatan sampingan sambil2 blogging, bertweet ataupun berfacebook...anda patut cuba cuba dengan 8share.com.

Anda hanya perlu kongsi beberapa berita atau iklan dan dapat duit. Kongsinya di mana sahaja anda suka di Facebook,Twitter dan lain-lain. Malah jika anda mengajak rakan anda untuk menyertai 8share.com,anda akan mendapat Rm1. Apabila duit anda sudah mencecah Rm50, maka bolehla ianya dicash outkan. Senang bukan...tunggu apa lagi join la sekarang.

Cara2nya cukup mudah...

1. Pergi ke 8share.comuntuk mendaftar.