Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2014

Penyepit baju gergasi

Kauorang tergolong dalam masyarakat suka longgok baju...malas nak lipat ataupun lepas guna tak reti2 nak sangkut guna hanger. Kini klipkan saja baju topi atau apa je yang korang suka kat dinding. Semudah 1 2 3..tekan letak dan klip. Apa maksudnya?

Ubat mudah buat PELUPA

PELUPA tu satu masalah tapi biasala adakalanya akan lupa...yang bezanya tahapnya. Kekadang benda simple pun boleh lupa. So aku ada tip simple nak atasi...dengan sedikit kreativiti kita mampu mengatasi LUPA.

Stiker ERASER photoshop

Dari keseronokkan menggunakan tool photoshop ERASER, GuusTerBeekdanTayfunSariertelah mencipta sticker'Street Eraser'untuk mendokumentasikanprojek terbarumerekatelah memulakan.


PemadamPhotoshop putihkelabu denganlatar belakangkosong jelas dijalan2 diLondon. Dilekatkan dimerata2...dari dindinggrafiti, papan iklan,tanda2 jalan danpada objek2 tertentu. 

Ia seolah2digitaltelah mengambil alihdunia fizikal. Okla sikit asyik iklan 'duit mudah' je...tapi tampal2 sebarang dikira vandalisme.

Seni penutup lubang

Jika anda merancanguntuk melawat Jepun,pastikan andamemerhatikan penutup lubang jalanraya.

Terdapat lebihenam ribuperekapenutup lubangdi Jepun dan setiapnya dalamreka bentukyang berbeza.Ada unsur2pokok, landskap, corak bungadan burung.


JurugambarS.Moritatelahmenghabiskan beberapa tahunperjalanan ke negara matahari terbit untuk mendokumentasikanobsesi ini dan telah mengumpulkoleksi pelbagaiimej. Cool idea...kat sini penutupnya?..sendiri tengokla.

Mesin layan diri GANJA

Sapa sangka ganja kini semakin mudah didapatkan secara saha tapi bukan disini ye.Sebuah syarikat dari Colorado, American Greentelah melancarkanpertamamesinlayan diri ‘Zazz machine’ di Eagle-Vail, Colorado.


Diletakkandi luarSmokehousebarbekuMontana, mesin ni akan menjual produk2dari syarikatganjaElemenHerba.

Tidak sepertimesinlayan diritradisional, pelanggan perlumemberikan lesen memandu merekauntuk mengesahkan identitidan umurmereka sebelumpembelian. Sebagai langkah keselamatan, kamera tersembunyi berbagai arah dipasang untuk memastikanbahawa pelanggan adalahorang yang samaseperti yang digambarkandalam kad.

Semakin mudah nak rosak diri...

SUMBER:www.upi.com