Thursday, 10 July 2014

7 sebab untuk kerap bersengama


Bai yang baru kahwin, belum kahwin atau macam dah kahwin, seks bukanla sekadar aktiviti yang menyeronokkan tetapi telah dibuktikan memberi faedah kepada kesihatan.

Menurut kajian, selain  menjadikan tekanan darah anda rendah yang akan menghindarkan risiko penyakit jantung...ia juga akan menghasilkan kortisol, yang membantu mengurangkan tekanan dan menenangkan fikiran anda.

Selain tu tak perlu ke gym kerana dengan purata lebih daripada 100 kalori dibakar setiap sesi, so yang kurang tu boroi la jadinya ye...hihihi.


Apapun2 pastikan ianya halal ye...niat tak menghalalkan perbuatan.

Obesiti World Cup


Sedia maklum Brazil dah jadi sambal, well this is football. Dah sah2 German terkenal dalam bidang kejuruteraan so tak heranla team diorang pun sama...boleh camtu?. Apapun lantakla, cuma nak kongsi illustrasi dari Colombia Fulvio Obregon telah membayangkan Piala Dunia dengan pemainnya berat badan berlebihan.

Camne rupanya pemain biasa dengan otot digambarkan sebagai rendah dengan membonjol perut dan dagu berganda.

Street Fighter Minions


The Minions jelmaan Dajal bagi sesetengah orang...tapi its cutekan. Cuma jangan nak puja melambung sangatla. Kali ni lain sikit bila si MInions jadi The Street Fighter hasil ciptaan Kris Kehasukjaren...cool.

Star Wars: Episode VII bocor?


Baru2 ni seorang YouTube tegar Frank Wunderlich telah 'upload' video yang kononnya rakaman bocor dari filem terbaru Star Wars: Episod VII. Diambil di Lapangan Terbang Frankfurt, Jerman, video menunjukkan Imperial Army menggunakan lapangan terbang yang sebagai pangkalan. Biar betik?.

Lelaki atau perempuan kuat tido?

Selama ni orang bercakap lelaki kuat tido, jadi mungkinsebab tu kot sebuah syarikat pembuat katil di UK, My Bed Frames telah membuat satu kaji selidik keatas 1,000 orang lelaki dan perempuan UK untuk mengetahui cara2 lelaki dan wanita berehat sebelum tidur dan tabiat tidur mereka. Satu kajian yang menarik...sempena ramadan ni kurang2kanla tido ye.

Tuesday, 8 July 2014

Poster buah dada


'Know Your Lemons' adalah kempen oleh 'Worldwide Breast Cancer for Breast Cancer Awareness' yang dilancarkan dari tahun 2010.
 
Hasil kerja ini mungkin telah dilakukan pada tahun 2010, tetapi idea dan pelaksanaan masih kreatif bergaya dan bijak. Penggunaan imej lemon, pereka grafik Corrine Ellsworth Beaumont telah mencipta visual pendidikan mudah bagi wanita untuk dapat melihat tanda2 awal dan cuba mencegahnya.


For those yang otak 'lemon' tu sudah2la...faham

Basketball MUG