Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2014

Cerita disebalik World Cup

Demam bola akan bermula tapi sejauh mana kita kenal World Cup. 'Cold sad truth'...ada kebenarannya tapi sapa pedulikan...World Cup beb.

Sejarah SUPERMAN

Superman aka Clark Kent diilhamkan padatahun 1930an yang pada asalnya diciptasebagai penjahatyang menggunakankuasanya untukkejahatan dan kemashyuran kemudiannyaberubah menjadisuperhero.

Secara amnyakuasa Supermandatangnya dari matahariyang memberikandiarefleks'super' cepat, kekuatan dan banyak lagi...jadi kalau takda matahari lembikla. Patut jarang lawan belah malam.

Logo ikonik'S'bukan sahajasebagai satu simbol tetapi merupakan satu tanda 'harapan' untuk planet asalnyaKripton.

Craftr penyaman kereta

Lupakan cara lama untuk kewangian dalam kereta...denganCraftrpenyaman udara kini lebih stylo dan boleh disi semula dengan wangian kegemaran anda.Direka dengan tali kulitdanperesaplogammudah diletak dimasa saja. Baru lain sikit.

Angkat berat hardcore

Masa Sukma 2014 berlangsung hari tu acara yang sempat aku layan angkat berat...sebab wife aku pelik napa takda orang badan kurus masuk.

Secara logik teorinya payahla kot tapi sebenarnya ada...cuma takla kurus sangat. Kategori lightweight rasanya, tapi bila tengok mamat mula terasa angkat berat sekarang macam tak hardcore.

Bila VW Go Pro bergabung

Satu iklan interaktif dari Volkswagen yang manakameraGoPro dipasang pada2015GolfGTIsupaya anda bolehmemilihsudutpenglihatan berbeza semasa aksi sedang berjalan. Memang cool.

Melawat kilang bola World Cup 2014

Dengan kehangatan bolasepak dunia tinggal beberapa hari je pasti jualan2 berkaitannya pasti meningkat. Seperti bola rasmi Piala Dunia FIFA 2014 yang dibuatdi sebuah kilangdi di Sialkot, wilayah Punjab,Pakistan pasti sesuatu yang tak disangka.

Sebelum sepak muladi Brazil, Reuters telah mengambil peluang untukmelawatkilang tersebut
untukmengambil gambar2 pekerja dibahagian pengeluaran hingga kepemeriksaan terakhir bolasebelum diedarkan. (Sara Farid/Reuters)

Pemilik kilangKhawajaAkhtar pernah bercita2 ingin membuatbola rasmi ketika PialaDunia 2006di Jerman danakhirnya menjadi kenyataankali ini dalam tempoh diberi hanya 33 hari.

Lahir sebagai PEREMPUAN tapi..

Ini video dengan mesej untuk menggalakkan penerimaan LGBTQ. Bertajuk ‘Ryland's Story’ , kisah seorang kanak2 pertama di Whittington yang dilahirkan transgender...itula yang diorang fikir.Dilahirkan dan dibesarkan mengikut acuan seorang perempuan, yang kemudiannya pada saat dia mula belajar bercakap 'saya budak lelaki' benar2 merubah kehidupan keluarga ini. 

Instagram cara baru

Pernahkah anda terfikir bagaimanacara kita menggunakanmediasosial akanberubah apabilateknologiakan menjadilebih mudah mengikut cara hidup kita?

Seorang pakarperunding tanpa sempadan dari Brazil, LeonardoZemtelah menciptasatu rekaan konsepInstagramuntuk kesesuaianGoogleGlass. Kelak nak kongsi detik2 kesukaan anda menjadi mudah...denganversiInstagramGoogleGlass, fungsinyadikendalikan denganarahan suara atau dengan ketukkan.

Ia jugamerakamvideo serta'editing' boleh dilakukan denganhanya 'swipe'. Mmmm..hidup semakin canggih..what next?.

Luaskan meja itu

Bagi keluarga yang besar dengan meja makan kecil mungkin ada masalah. Dengan meja rekaanFletcherBurwell-Taylor Ltd dijual sekitarRM161,300 keatas ($50,000 -$70,000)...meja yang kecik boleh dibesarkan. No more eating on the floor..tapi aku suka makan bersila baru ngam.

Surat resign pembuat kek

Bila surat resign biasa dah macam ut-dated, gunala style baru macam ni. Baru klas kau.