Penyepit baju gergasi

Friday, 18 April 2014

Kauorang tergolong dalam masyarakat suka longgok baju...malas nak lipat ataupun lepas guna tak reti2 nak sangkut guna hanger. Kini klipkan saja baju topi atau apa je yang korang suka kat dinding. Semudah 1 2 3..tekan letak dan klip. Apa maksudnya?

Gambar hiasan dari GOOGLE...

Ubat mudah buat PELUPA


PELUPA tu satu masalah tapi biasala adakalanya akan lupa...yang bezanya tahapnya. Kekadang benda simple pun boleh lupa. So aku ada tip simple nak atasi...dengan sedikit kreativiti kita mampu mengatasi LUPA.

Stiker ERASER photoshop

Tuesday, 15 April 2014

Dari keseronokkan menggunakan tool photoshop ERASER, Guus Ter Beek dan Tayfun Sarier telah mencipta sticker 'Street Eraser' untuk mendokumentasikan projek terbaru mereka telah memulakan.

 
Pemadam Photoshop putih kelabu dengan latar belakang kosong jelas di jalan2 di London. Dilekatkan dimerata2...dari dinding grafiti, papan iklan, tanda2 jalan dan pada objek2 tertentu

Ia seolah2 digital telah mengambil alih dunia fizikal. Okla sikit asyik iklan 'duit mudah' je...tapi tampal2 sebarang dikira vandalisme.

Seni penutup lubang

Jika anda merancang untuk melawat Jepun, pastikan anda memerhatikan penutup lubang jalanraya.

Terdapat lebih enam ribu pereka penutup lubang di Jepun dan setiapnya dalam reka bentuk yang berbeza. Ada unsur2 pokok, landskap, corak bunga dan burung.


   
Jurugambar S.Morita telah menghabiskan beberapa tahun perjalanan ke negara matahari terbit untuk mendokumentasikan obsesi ini dan telah mengumpul koleksi pelbagai imej. Cool idea...kat sini penutupnya?..sendiri tengokla.
 

INGATAN BERSAMA

Google+ Followers

PENGIKUT SETIA

Yang sokmo dibaca

Disokong

My Ping in TotalPing.com

Ping your blog, website, or RSS feed for Free Ping your blog
Bloggers - Meet Millions of Bloggers ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers HyperSmash BlogPingSite
eXTReMe Tracker
Free Auto Malaysia Backlinks Search Engine