Tolong 'diri' ke 'tokeh'?...

Masyallah...itu perkataan pertama terpacul keluar. Ada lg ye org kita yg dah x kira halal haram. Merujuk pada berita yg aku dgr pgi td, kosmo.com.my. Serius ke?.


Xnakla menuduh tp ni realiti masyarakat kita x kira bangsa mahupun agama. Sama je bila bab2 'free' ni... yela sapa xnak kan. Aku kat situ pun mungkin buat benda sama, lupa jap bab halal haram ni. Jd nak ckp pun salah x ckp pun salah. Bila kita tgk dri sudut lain... mungkin dorg tu 'tolong' ramai2 tadahkan kemudian bg blik tokeh minyak masak tu ke, mana kita taukan. Kalau gitu gayanya aduh murninya niat dorg. Syukurla.

Tp kalau niatnya lain...jwpnya kenduri tadah minyak masakla ye. Kot ye pun minyak masak mahal tp jgnla sampai mcm ni gayanya. Xda bezanya tindakan tu dgn 'mencuri'.Apa pun situasi distu hanya mereka dan tuhan sja yg tau niat sebenar. Semoga dipermudahkan kalau niatnya murni, minta dijauhkan bala jika pesong niatnya. Amin. Kalau tuhan nak bg bala semua merasa beb.Apa2 pun kita jgn gak 'jump to conclusion' (speaking uk gua). Salam semua jgn lupa 3 minit k.

SUMBER: www.kosmo.com.my/

Comments

Popular Posts